2009. február 6., péntek

Póréhagymatorta

A tésztához:
25 dkg liszt
1 csipet só
1 tojás
10 dkg vaj

A töltelékhez:
1 nagy póréhagyma
15-20 dkg kockázott császárszalonna
1 evőkanál olaj
1 csipet só
2 tojás
2 dl tejföl

A tésztához valókat összegyúrjuk, és amíg a hagymával bíbelődünk, lefedve betesszük a hűtőbe pihengetni.A hagymát félbevágjuk, megmossuk, ujjnyi vastagra felszeleteljük.
Az olajon a szalonnát kicsit pirongatjuk, aztán hozzátesszük a hagymát és megpároljuk. A sütőt 200 C fokra előmelegítjük. Egy rendes tortaformát kibélelünk a tésztával úgy, hogy az oldalára is jusson. Rásimítjuk a póréhagymás szalonnát, ráöntjük a tojással, sóval összekevert tejfölt, mehet középre a sütőbe. Könyv szerint 45 percig kell sütni, de azért érdemes hamarabb ránézni és ha már barnul a teteje, akkor kész.

Nincsenek megjegyzések: